Blauwe kaasdressing

Selderijsalade met walnoten en blauwe kaas

Voor 4 personen

Een knapperige salade gebaseerd op de klassieke Waldorfsalade.

1 venkelknol
2 appels
3 selderijstelen
4 el walnoten
45 g blauwe kaas
8 el blauwe kaasdressing

Snijd in dunne plakjes de appels, selderijstelen en venkelknol. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Meng in een kom alle ingrediënten bij elkaar en verdeel ze over de borden. Strooi over elk bord de blauwe kaas en walnoten.

Schenk de blauwe kaasdressing over de salade en dien de salade op.

 

Krulandijvie met blauwe kaas en bacon

Voor 4 personen

De combinatie van bacon met de blauwe kaas geeft de salade een pittige en een licht zoute smaak.

1 krop krulandijvie 8 dunne plakken stokbrood
100 g blauwe kaas, verkruimeld  8 el blauwe kaasdressing
 4 plakken bacon

Rooster de plakken stokbrood (2-3 min) onder een voorverwarmde grill tot ze goudbruin zijn.

De gewassen krulandijvie droog deppen en in kleine stukjes scheuren. Leg op elk bord een à twee open handen andijvie. Snijd de baconplakken door de helft en bak ze knapperig en bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi de kaas over de sla en verdeel de bacon. Druppel de blauwe kaasdressing erover en dien de salade op met de plakken stokbrood.