Frambozendressing

Salade met peer, walnoten en roquefort

Voor 4 personen

Een lichte salade die lekker is als voorgerecht.

2 rijpe peren
4 open handen jongen bladsla met rucola
4 el gehakte walnoten
100 g roquefortkaas
8 el frambozendressing

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten. Haal ze uit de pan en bewaar ze apart. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in plakjes.

Voeg in een schaal de sla, de walnoten en de peer bij elkaar. De helft van de kaas verkruimelen en toevoegen. Schenk de frambozendressing over de salade en meng alles voorzichtig goed door elkaar.

Verdeel de salade over de borden. Garneer de salade met de overige roquefort.

 

Spinaziesalade met aardbeien en pijnboompitten

Voor 4 personen

Verse aardbeien en groene bladsla passen goed bij elkaar. De zoetzure smaak van de frambozendressing maakt de salade wat sappiger.

4 open handen spinazie 1 komkommer
300 gr aardbeien, in vieren snijden 4 el pijnboompitten
1/2 bosje verse kervel  8 el frambozendressing

Schil de komkommer, schep de zaadjes eruit en snijd ‘m in blokjes. Voeg de spinazie, komkommer, aardbeien en pijnboompitten bij elkaar. Besprenkel de salade met de frambozendressing. Garneer voor het opdienen de salade met kervel.