Gravlaks-dillesaus

Tartines met gerookte zalm

Voor 8 porties

Een tartine is leuk om te serveren als borrelhapje.

1 bruine stokbrood
1 komkommer
100 g gerookte zalm
8 tl gravlaks-dille saus

Schil de komkommer, halveer deze in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de stokbrood in dunne plakjes. Smeer de dille saus dun op het brood. Leg dunne stukjes zalm en komkommer erop.

 

Komkommersalade

Voor 4 personen

Men kent veel varianten op de klassieke komkommersalade. Wij hebben onze eigen variant erop gemaakt.

1 komkommer
1 lente ui
8 el gravlaks dille saus
1 kleine hand verse dille, in kleine stukjes

Schil de komkommer en snijd ‘m met een dunschiller in lange repen. Verdeel de reepjes over vier schaaltjes. Zet de schalen in de diepvries (20 min), tot de repen hard beginnen te worden. Haal de komkommer uit de diepvries, giet de gravlaks-dillesaus erover. Garneer de salade met verse dille om het kruid te accentueren.