Mosterddressing

Vegetarische preitaart

Voor 4 personen

Onze dressings kunnen op meer dan alleen rauwkost en salades worden gebruikt. Deze vegetarische taart krijgt door de mosterddressing een lichtzoet smaak. De taart kan ook koud geserveerd worden.

6 plakken hartige taartdeeg 150 g gemalen jong belegen kaas 30+
500 gram prei 125 ml crème fraîche
1 el zonnebloemolie/olijfolie  3 eieren
3 el mosterddressing peper en zout

Verwarm de over voor op 200 °C. Laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien. Snijd de prei in ringen. Verhit de olie in een braadpan. Fruit de prei met de mosterddressing 3 min. Klop de eieren met het zout, de peper, de kaas (125 g) en de crème fraîche.

Vet de taartvorm in bestuif het licht met bakmeel. Bekleed de vorm met het deeg en verdeel de prei over de bodem. Schenk het eimengsel erover. Vouw de plakjes lichtjes naar binnen. Bestrooi de resterende kaas over de taart.

Plaats de taart in de oven en bak deze in 35 tot 40 min gaar. Controleer of de taart gaar is door er met een scherp voorwerp in te steken. Komt deze er droog uit, dan is de taart gaar. Eventueel laatste 5 minuten op 220 °C bakken.

 

Lichte maaltijdsalade met Parmezaanse kaas

Voor 4 personen

Een snel te bereiden maaltijdsalade waarbij je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt.

6 kleine tomaten 200 g geraspte Parmezaanse kaas
2 hele komkommers 8 el pijnboompitten
3 augurken 8 el mosterddressing
200 g vastkokende aardappel peper en zout
 4 open handen ijsbergsla

Schil de aardappels en kook ze in gezouten water beetgaar. Spoel de aardappels af met koud water om het kookproces te laten stoppen. Snijd de groente en sla in gewenste formaat. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten lichtbruin.

Voeg in een schaal de aardappels, groente, sla en pijnboompitten bij elkaar. Schenk de honing-mosterddressing erover. Laat de salade ongeveer 10 à 15 minuten staan om de smaak van de dressing in te laten trekken. Proef de salade en voeg naar smaak zout en peper toe.

Variatietip: voeg naar smaak wat oregano kruiden toe.

 

Spinaziesalade met warme geitenkaas

Voor 4 personen

De ingrediënten spinazie, geitenkaas en bacon zijn een klassieke combinatie. Om de salade net iets specialer te maken, wordt in dit recept de geitenkaas warm opgediend.

200 g geitenkaas 4 snee bruin stokbrood
4 open handen spinazie 8 kleine plakjes bacon
 8 el honing-mosterddressing 8 el pijnboompitten

Bak zonder boter de bacon in een pan knapperig; laat ‘m uitlekken op keukenpapier. Snijd de geitenkaas in 4 gelijke plakken. Rooster de plakken (2-3 min) onder een voorverwarmde grill tot ze goudbruin zijn. Snijd intussen het stokbrood, rooster de sneetjes 1 min aan elke kant lichtbruin.

Leg op elk bord een open hand spinazie, daarop de pijnboompitten, twee plakjes bacon en een snee geroosterd stokbrood. Leg de warme geitenkaas op het brood, sprenkel per bord 2 el mosterddressing erover en dien de salade warm op.