Witte wijnazijndressing

Sla-melange met kip en kastanjechampignons

Voor 4 personen

Een lekkere salade om in het najaar te eten. De kastanjechampignon geeft de salade een ietwat nootachtige smaak.

350 g kip 4 open handen sla-melange
2 teentjes knoflook 8 el witte wijnazijndressing
200 g kastanjechampignons 8 dunne plakken boerenbrood

Snijd de kip in kleine reepjes. Meng in een grote kom de marinade met 2 eetlepels olijfolie en knoflook. Voeg de reepjes kip hieraan toe en roer het geheel goed door elkaar. Laat het 10 min. marineren. Verhit een wok of koekenpan zonder boter of olie. Bak de gemarineerde reepjes in ca. 4 min. gaar.

Maak de kastanjechampignons schoon en snijd deze in dunne plakjes. Verhit een wok of koekenpan met een beetje olie. Bak de champignons in 4 min. gaar. Haal ze uit de pan en bewaar apart.

De sla-melange met de mosterddressing aanmaken en over de borden verdelen. De kipreepjes en champignons op en rondom de salade leggen. De salade smaakt het lekkerst als deze lauw wordt opgediend en met een plakje boerenbrood wordt gegeten.

 

Koude pastasalade met groente

Voor 4 personen

Om de salade meer kleur te geven, hebben wij voor de driekleurige fusilli pasta gekozen. De pasta geeft samen met de groente een mooie kleurencombinatie.

400 g driekleurige fusilli 1 selderijsteel, in plakjes
125 g sperziebonen 50 g zwarte olijven, ontpit in stukjes
1 rode paprika, in blokjes 8 el witte wijnazijndressing

Kook de fusilli in gezouten water beetgaar en giet deze af. Kook in een andere pan de sperziebonen (4 min) en voeg na 2 min de stukjes selderij toe. Spoel de groente af met koud water om het kookproces te laten stoppen. Giet de groente af en snijd de sperziebonen doormidden.

Voeg in een schaal de ingrediënten bij elkaar en schenk de witte wijnazijndressing erover. Laat de salade ongeveer 15 min staan, om de smaak van de dressing in te laten werken. Proef de salade en voeg naar smaak zout en peper toe.