Frambozendressing

Kipsalade met cashewnoten

Voor 4 personen

Een lekkere salade die je voor de lunch kan maken.

200 g spinazie
400 g kipfilet
2 eetrijpe avocado’s
60 g cashewnoten
60 g Parmezaanse kaas
1 el olie of boter
8 el frambozendressing

Snijd de kip in reepjes, bestrooi met peper en zout. Verhit in een koekenpan boter of olie en bak de reepjes in ca. 10 min gaar.

Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng in een schaal de kip, avocado en cashewnoten met elkaar.

Verdeel de spinazie over de borden. Schep de gemende ingrediënten erover en schenk de frambozendressing erover. Garneer de salade met de Parmezaanse kaas.

Salade met peer, walnoten en roquefort

Voor 4 personen

Een lichte salade die lekker is als voorgerecht.

2 rijpe peren
4 open handen jongen bladsla met rucola
4 el gehakte walnoten
100 g roquefortkaas
8 el frambozendressing

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten. Haal ze uit de pan en bewaar ze apart. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in plakjes.

Voeg in een schaal de sla, de walnoten en de peer bij elkaar. De helft van de kaas verkruimelen en toevoegen. Schenk de frambozendressing over de salade en meng alles voorzichtig goed door elkaar.

Verdeel de salade over de borden. Garneer de salade met de overige roquefort.

Spinaziesalade met aardbeien en pijnboompitten

Voor 4 personen

Verse aardbeien en groene bladsla passen goed bij elkaar. De zoetzure smaak van de frambozendressing maakt de salade wat sappiger.

4 open handen spinazie 1 komkommer
300 gr aardbeien, in vieren snijden 4 el pijnboompitten
1/2 bosje verse kervel  8 el frambozendressing

Schil de komkommer, schep de zaadjes eruit en snijd ‘m in blokjes. Voeg de spinazie, komkommer, aardbeien en pijnboompitten bij elkaar. Besprenkel de salade met de frambozendressing. Garneer voor het opdienen de salade met kervel.