Bloemkool is een super gezonde groente – als je een normale portie eet – bevat het de dagelijkse hoeveelheid vitamine C. De granaatappelpitjes bevatten veel antioxidanten die goed voor je hart en immuunsysteem zijn. De salade maken we met onze knoflookdressing en is lekker als bijgerecht of als een lichte (avond)maaltijd.
Ingrediënten
voor 4 personen
- 300 gr bloemkoolroosjes
- 3 el granaatappelpitjes
- 1 rode ui
- 4 takjes munt
- 4 takjes peterselie
- 30 gr geroosterd en gezouten amandelen
- 3 el olijfolie
- 1 tl kerriepoeder
- 3 el Kiooms knoflookdressing
Benodigdheden
- oven
- bakplaat
- bakpapier
Bereidingswijze:
1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool tot bloemkoolroosjes. Meng in een kom de olijfolie met de kerriepoeder. Snijd de bloemkool tot bloemkoolroosjes en voeg ze toe aan het olie-kerriemengsel. Verdeel de roosjes over een bakplaat met bakpapier.
2. Snijd de ui in ringen en leg ze bij de roosjes. Bak de groente 20 min, totdat de roosjes goudbruin zijn. Vermaal de amandelen tot kleine stukken met een scherp koksmes of in een keukenmachine. Pluk de blaadjes munt van de takjes af en snijd de blaadjes fijn, snijd ook de peterselie fijn.
3. De granaatappelpitjes kun je als volgt lospellen. Snijd de granaatappel in parten. Vul een kom met water en leg de parten in het water. Haal de pitjes uit de granaatappel. De vliesjes komen bovendrijven en de pitjes zakken naar de bodem. Verwijder de vliesjes met een zeef en dep de pitten droog.
4. Maak op een schaal een bed van bloemkoolroosjes en ui. Bestrooi over het bed de munt, peterselie, granaatappelpitjes en de amandelen. Schenk de Kiooms knoflookdressing erover. De salade kun je lauwwarm of koud serveren.
Tip: je kunt van de salade een hoofdgerecht maken door er couscous en falafelballetjes aan toe te voegen.
Reactie plaatsen
Reacties