Over ons

Hoe het begon…

Wim van Gelder hield van koken en mooie smaken. Toen hij in 1985 voor zijn verjaardag een kookworkshop kreeg, gebruikte hij de nieuwe kennis om dressings te maken.
Vanaf dat moment ontstond de basis van de huidige dressings: de klassieke vinaigrette. Er wordt alleen gebruik gemaakt van olie, azijn en gembersiroop.

In zijn groentezaak waren de klanten erg enthousiast over de dressings en ook vanuit andere groentezaken kwam de vraag om de dressing te mogen verkopen. De eerste distributie vond plaats via de centrale Versmarkt in Amsterdam waar groentezaken hun groente en fruit inkopen.

De vraag naar de dressings werd steeds groter. In 1996 besloot Wim samen met zijn twee zonen een bedrijf op te starten. Als naam werd gekozen voor Kiooms. Het betekent Wim ‘Guillaume’ (giejoom) op z’n Frans en dan op z’n Nederlands geschreven.
Ofwel Kioom’s Salad Dressing, Wim’s Salade Dressing.


En nu…

In 2002 hebben wij, twee biologen, Kiooms overgenomen. Wij kennen de familie Van Gelder al heel lang en dus was het voor ons geen moeilijke keuze om het bedrijf over te nemen. Kiooms is van familie op familie overgedragen. Kiooms brengt de elementen bij elkaar die wij belangrijk vinden. Onze dressing laat ons en anderen van het pure uit de natuur genieten, is een gezonde voedingsbasis en maakt op een makkelijk manier gerechten net iets lekkerder.


Onze filosofie

Kiooms staat voor gezondheid, kwaliteit en inspiratie. Wij geloven in lekker eten, met natuurlijke ingrediënten en pure smaken.