Balsamico-aardbeidressing

Komkommersalade met aardbeien

Voor 4 personen

Een salade met een prachtige kleurencombinatie. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar zit ook barstensvol vitamine C.

1 komkommer

150 g Hüttenkäse

250 g aardbeien

5 blaadjes verse munt

300 g blauwe bessen

8 el Balsamico-aardbeidressing

Was de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd hem in grove blokken. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze door het midden. Was de blauwe bessen en laat ze uitlekken. Snijd de verse munt. Voeg in een kom de ingrediënten bij elkaar en schep deze voorzichtig om. Verdeel de salade over de borden, voeg de Hüttenkäse toe. Schenk de Balsamico-aardbeidressing over de salade.

Salade met granaatappel en sinaasappel

Voor 4 personen

Een frisse zoete salade om bij de lunch te serveren.

300 g gemengde sla

2 stengels bieslook

1 granaatappel

15 g pijnboompitten

2 handsinaasappels

8 el Balsamico-aardbeidressing

Ontpel de granaatappel. Rol de granaatappel, zodat de pitten loskomen. Snijd de granaatappel in vier stukken en leg deze in een kom met water. Pel onder water de pitten om spetters te voorkomen. De vliesjes zullen naar boven drijven en de pitten naar de bodem zakken. Verwijder de vliesjes met een zeef. Dep de pitten droog.

Pel de handsinaasappels tot op het vruchtvlees. Met een scherp mesje de vliesjes tussen de partjes lossnijden. Halveer de partjes. Snijd de stengels bieslook fijn. Voeg in een schaal de sla, bieslook, granaatpitten en pijnboompitten bij elkaar. Schenk de Balsamico-aardbeidressing over de salade en meng alles voorzichtig door elkaar. Verdeel de salade over de borden. Garneer de salade met de partjes sinaasappel.

Variatietip: voor een frissere smaak kun je voor onze frambozendressing kiezen.