Rodewijndressing

Bietensalade

Voor 4 personen

De salade is lekker bij een maaltijd met gehakt.

Ingrediënten:

  • 4 gekookte rode bieten
  • 1 komkommer
  • 45 g feta of geitenkaas, verkruimeld
  • 8 el rode wijndressing

Bereidingswijze:

Snijd de gekookte bieten in blokjes. Schil de komkommer en verwijder het vruchtvlees. Snijd de komkommer in blokjes.
Voeg de feta, bieten en komkommer bij elkaar. Schenk de rode wijndressing over de salade.

Tomaat en mozzarellasalade

Voor 4 personen

Een frisse salade die geschikt is om te serveren bij een Italiaanse maaltijd of bij een vleesmaaltijd.

Ingrediënten:

  • 5 middelgrote rijpe tomaten, in blokjes snijden
  • 2 el zwarte olijven, ontpit in stukjes
  • 1 krop veldsla, in stukjes scheuren
  • 2 el groene olijven, ontpit in stukjes
  • 250 gr mozzarella , in blokjes
  • 8 el rodewijndressing

Bereidingswijze:

Voeg in een schaal de gesneden ingrediënten bij elkaar. Schenk de rodewijndressing over de salade en meng deze goed.
Indien nodig naar smaak zout en peper toevoegen. De mozzarella kan voor een sterkere zoute smaak worden vervangen door feta.