Mosterddressing
Broccoli-geitenkaasquiche
Voor 4 personen
Een lekkere vegetarische quiche die je snel op tafel kunt zetten.
Ingrediënten:
- 8 plakjes hartige taartdeeg
- 3 middelgrote eieren
- 1 middelgrote broccoli
- 100 gr geitenkaas
- 125 ml crème fraîche
- 4 el mosterddressing
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het hartige taartdeeg ontdooien. Snijd de broccoli in roosjes en de stronkjes in plakjes.
Kook de broccoli in 4 min. beetgaar. Spoel onder koud water af en laat goed uitlekken.
Klop de eieren met de crème fraîche en voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de broccoli over de springvorm.
Verkruimel de geitenkaas over de broccoli. Schenk het eimengsel erover en bak de quiche in circa 30 min. gaar.
Walnoten-geitenkaassalade
Voor 4 personen
Een salade die rijk is aan eiwitten.
Ingrediënten:
- 100 gr geitenkaas
- 85 gr veldsla
- 40 gr walnoten
- 1 rode paprika
- 4 el magere yoghurt
- 4 el mosterddressing
Bereidingswijze:
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Snijd ook de geitenkaas in blokjes.
Meng in een kleine kom de mosterddressing met de magere yoghurt tot een gladde saus.
Voeg in een schaal de veldsla, paprika, geitenkaas en walnoten bij elkaar. Schenk de saus erover en meng het voorzichtig door tot alle ingrediënten een laagje saus hebben. Laat de salade 10 min staan om de smaken in te laten trekken.
Vegetarische preitaart
Voor 4 personen
Onze dressings kun je op meer dan alleen salades gebruiken.
Deze vegetarische taart krijgt door de mosterddressing een lichtzoete smaak. De taart kun je ook koud serveren.
Ingrediënten:
- 6 plakken hartige taartdeeg
- 3 eieren
- 500 gr prei
- 150 gr gemalen jong belegen kaas 30+
- 125 ml crème fraîche
- 1 el zonnebloemolie/olijfolie
- 3 el mosterddressing
- peper en zout
Bereidingswijze:
Verwarm de over voor op 200 °C. Laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien. Snijd de prei in ringen. Verhit de olie in een braadpan. Fruit de prei met de mosterddressing 3 min. Klop de eieren met het zout, de peper, de kaas (125 g) en de crème fraîche.
Vet de taartvorm in bestuif het licht met bakmeel. Bekleed de vorm met het deeg en verdeel de prei over de bodem. Schenk het eimengsel erover. Vouw de plakjes lichtjes naar binnen. Bestrooi de resterende kaas over de taart.
Plaats de taart in de oven en bak deze in 35 tot 40 min gaar. Controleer of de taart gaar is door er met een scherp voorwerp in te steken. Komt deze er droog uit, dan is de taart gaar. Eventueel laatste 5 minuten op 220 °C bakken.
Lichte maaltijdsalade met Parmezaanse kaas
Voor 4 personen
Een snel te bereiden maaltijdsalade waarbij je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt.
Ingrediënten:
- 6 kleine tomaten
- 2 hele komkommers
- 3 augurken
- 200 gr open handen ijsbergsla
- 200 gr vastkokende aardappel
- 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 8 el pijnboompitten
- 8 el mosterddressing
- peper en zout
Bereidingswijze:
Schil de aardappels en kook ze in gezouten water beetgaar. Spoel de aardappels af met koud water om het kookproces te laten stoppen. Snijd de groente en sla in gewenste formaat. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten lichtbruin.
Voeg in een schaal de aardappels, groente, sla en pijnboompitten bij elkaar. Schenk de honing-mosterddressing erover. Laat de salade ongeveer 10 à 15 minuten staan om de smaak van de dressing in te laten trekken. Proef de salade en voeg naar smaak zout en peper toe.
Variatietip: voeg naar smaak wat oregano kruiden toe.
Spinaziesalade met warme geitenkaas
Voor 4 personen
De ingrediënten spinazie, geitenkaas en bacon zijn een klassieke combinatie. Om de salade net iets specialer te maken, wordt in dit recept de geitenkaas warm opgediend.
Ingrediënten:
- 200 gr geitenkaas
- 100 gr spinazie
- 4 snee bruin stokbrood
- 8 kleine plakjes bacon
- 8 el pijnboompitten
- 8 el honing-mosterddressing
Bereidingswijze:
Bak zonder boter de bacon in een pan knapperig; laat ‘m uitlekken op keukenpapier. Snijd de geitenkaas in 4 gelijke plakken. Rooster de plakken (2-3 min) onder een voorverwarmde grill tot ze goudbruin zijn. Snijd intussen het stokbrood, rooster de sneetjes 1 min aan elke kant lichtbruin.
Leg op elk bord een open hand spinazie, daarop de pijnboompitten, twee plakjes bacon en een snee geroosterd stokbrood. Leg de warme geitenkaas op het brood, sprenkel per bord 2 el mosterddressing erover en dien de salade warm op.