De zon laat zich nog even zien – en dat vieren we met een salade die smaakt naar de zomer.
Het warme, zoete van gegrilde perzik, het romige van burrata en de volle smaak van Kiooms Donkere Balsamico vormen samen een gerecht dat warmte uitstraalt.
Deze salade is licht, elegant en perfect om als lunch of voorgerecht te serveren.
Heerlijk op een ontspannen zondag met familie of vrienden of met de feestdagen.

Ingrediënten
voor 2 personen
-
1 krop Romaine sla
-
2 rijpe perziken, gehalveerd en kort gegrild
-
1 bol burrata (kamertemperatuur is het lekkerst)
-
25 g ongezouten pistachenoten
-
2 el Kiooms Donkere Balsamico
Benodigdheden
-
Koekenpan of grillpan
-
Saladeschaal
Bereidingswijze:
1. Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd ze in dunne plakjes of parten. Grill ze kort tot ze licht gekarameliseerd zijn en een warme, zoete geur afgeven. Laat ze even afkoelen.
2.Scheur de Romaine sla en verdeel over een schaal.
3.Plaats de burrata in het midden en verdeel de perzikparten en de pistachenoten rondom.
4.Besprenkel royaal met Kiooms Donkere Balsamico voor die diepe, volle smaak.
Variatietip: voeg dunne plakken prosciutto toe voor een hartige tegenhanger bij het zoete van de perzik.
Reactie plaatsen
Reacties