Op zoek naar een lichte, voedzame maaltijd die toch vol smaak zit? Deze pompoensalade is heerlijk hartig door de linzen en feta, heeft een warme noot door de geroosterde pompoen en ui. De witte wijnazijndressing brengt alle ingrediënten samen. Perfect als hoofdgerecht voor twee personen.

Ingrediënten
voor 2 personen
- 300 gr linzen (uit blik)
- 200 gr (koelverse) pompoenstukjes
- 1 ui
- 30 gr rucola
- 50 gr feta
- 25 gr walnoten
- 4 el Kiooms knoflookdressing
- 2 el olijfolie
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl peper
Benodigdheden
- oven
- bakplaat
- koekenpan
- borden
Bereidingswijze:
1.Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in halve ringen. Verdeel de pompoenstukjes en ui over een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster in ca. 20 minuten tot de pompoen licht krokant is.
2.Spoel de linzen af en laat uitlekken. Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan en laat afkoelen. Verbrokkel de feta.
3.Verdeel de rucola over de borden. Leg daarop de linzen, geroosterde pompoen en ui.
4. Garneer met feta en walnoten. Schenk tot slot de witte wijnazijndressing erover.
Variatietip: ook lekker in combinatie met onze knoflookdressing
Reactie plaatsen
Reacties