🌿 Zoete aardappel–auberginesalade met halloumi en granaatappel
Deze kleurrijke en smaakvolle salade is niet alleen een feestje op je bord, maar ook een gezonde keuze. Zoete aardappel zit boordevol vezels en vitamine A, aubergine bevat antioxidanten, en de halloumi levert een goede bron van eiwitten. In combinatie met een frisse yoghurtsaus en granaatappelpitjes is dit een voedzame maaltijd die energie geeft én lang verzadigt.
Ingrediënten
voor 2 personen
- 1 zoete aardappel
- 1 aubergine
- 1 zakje rucola melange
- 1 pakje halloumi
- 2 el granaatappelpitjes
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 el Kiooms knoflookdressing
- 2 el Kiooms mosterddressing
Benodigdheden
- koekenpan
- kom
- serveerschaal
Bereidingswijze:
1. Snijd de zoete aardappel in partjes en kook deze tot je er makkelijk met een vork in kunt prikken.
2. Verhit een koekenpan zonder olie. Snijd de aubergine in kwarten en gril deze zacht. Blus af met 2 eetlepels Kiooms knoflookdressing.
3. Druk de gare zoete aardappelpartjes plat op een bakplaat. Breng op smaak met zout en peper en bak ze in de oven tot ze knapperig zijn.
4. Snijd de halloumi in dunne plakken en bak deze in de koekenpan goudbruin.
5. Meng in een kom 2 eetlepels Kiooms mosterddressing met 2 eetlepels Griekse yoghurt tot een romige frisse saus.
6. Verdeel de rucolamelange over een bord. Voeg de zoete aardappel en aubergine toe. Leg de halloumi er bovenop en schenk de saus erover. Garneer met granaatappelpitjes.
Reactie plaatsen
Reacties