Vegetarische preitaart met mosterddressing

Gepubliceerd op 30 augustus 2024 om 13:18

Onze dressings kun je op meer dan alleen salades gebruiken.
Deze vegetarische taart krijgt door de mosterddressing een lichtzoete smaak. De taart kun je ook koud serveren.

 

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 6 plakken hartige bladerdeeg
  • 3 eieren 
  • 500 gr prei
  • 150 gr gemalen jong belegen kaas 30+
  • 125 ml crème fraîche light
  • 1 el zonnebloemolie/olijfolie
  • 3 el Kiooms mosterddressing
  • peper en zout

 

Benodigdheden

  • quichevorm met losse bodem (ø 28 cm)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de over voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. 

2. Snijd de groene deel van de prei af en het witte deel in dunne ringen. Spoel het zand goed af. Laat de preiringen uitlekken en dep ze eventueel droog. Verhit de olie in een braadpan en fruit de prei ca. 10 min met onze Kiooms mosterddressing. Roer af en toe.

3. Klop in een beker de eieren met de kaas (125 g) en de crème fraîche. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. 

4. Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg. Verdeel de preiringen gelijkmatig over de bodem. Schenk vervolgens het eimengsel erover. Vouw de plakjes lichtjes naar binnen. 

5. Plaats de taart in in het midden van de oven en bak het in 30 tot 40 min gaar. Controleer of de taart gaar is door met een scherp voorwerp erin te steken. Komt deze er droog uit, dan is de taart gaar. Bak eventueel de laatste 5 min. op 220 °C .

6. Haal de hartige taart uit de oven, laat het 5 min. afkoelen en verwijder de springvorm. Serveer de taart lauwwarm of laat het  afkoelen tot kamertemperatuur.

Bewaartip: je kunt de quiche een dag van te voren klaarmaken. Bewaar het afgedekt in de koelkast en verwarm de volgende dag de quiche 25 min. op 180°C. 


Reactie plaatsen

Reacties

Henk van Bodengraven
8 dagen geleden

Ziet er heel goed uit. Leuk!