Witte wijnazijndressing

Spinaziesalade

Voor 4 personen

200 g spinazie

25 g pijnboompitten

1 courgette

1 el Provençaalse kruiden

1 avocado

1 el olijfolie

250 g kipfilet

4 el witte wijnazijndressing

6 st zongedroogde tomaten (in water)

Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes en de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze iets afkoelen.

Snijd de courgette in blokjes en bestrooi de Provençaalse kruiden erover. Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met peper en zout. Verhit in een koekenpan de olie en bak de courgette en de kipfilet gaar. Verdeel de spinazie langs de rand van een schaal. Schep de courgette, avocado, zongedroogde tomaten en de kip samen met de witte wijnazijndressing.

Garneer de salade met de pijnboompitten.

Sla-melange met kip en kastanjechampignons

Voor 4 personen

Een lekkere salade om in het najaar te eten. De kastanjechampignon geeft de salade een ietwat nootachtige smaak.

350 g kipfilet

4 open handen sla-melange

2 teentjes knoflook

8 el witte wijnazijndressing

200 g kastanjechampignons

8 dunne plakken boerenbrood

Snijd de kip in kleine reepjes. Meng in een grote kom de marinade met 2 eetlepels olijfolie en knoflook. Voeg de reepjes kip hieraan toe en roer het geheel goed door elkaar. Laat het 10 min. marineren. Verhit een wok of koekenpan zonder boter of olie. Bak de gemarineerde reepjes in ca. 4 min. gaar.

Maak de kastanjechampignons schoon en snijd deze in dunne plakjes. Verhit een wok of koekenpan met een beetje olie. Bak de champignons in 4 min. gaar. Haal ze uit de pan en bewaar apart.

De sla-melange met de mosterddressing aanmaken en over de borden verdelen. De kipreepjes en champignons op en rondom de salade leggen. De salade smaakt het lekkerst als deze lauw wordt opgediend en met een plakje boerenbrood wordt gegeten.

Koude pastasalade met groente

Voor 4 personen

Om de salade meer kleur te geven, hebben wij voor de driekleurige fusilli pasta gekozen. De pasta geeft samen met de groente een mooie kleurencombinatie.

400 g driekleurige fusilli

1 selderijsteel, in plakjes

125 g sperziebonen

50 g zwarte olijven, ontpit in stukjes

1 rode paprika, in blokjes

8 el witte wijnazijndressing

Kook de fusilli in gezouten water beetgaar en giet deze af. Kook in een andere pan de sperziebonen (4 min) en voeg na 2 min de stukjes selderij toe. Spoel de groente af met koud water om het kookproces te laten stoppen. Giet de groente af en snijd de sperziebonen doormidden.

Voeg in een schaal de ingrediënten bij elkaar en schenk de witte wijnazijndressing erover. Laat de salade ongeveer 15 min staan, om de smaak van de dressing in te laten werken. Proef de salade en voeg naar smaak zout en peper toe.